Close button

Українці б’ють рекорди продажів нових легкових авто

Українці б’ють рекорди продажів нових легкових авто

Якщо в березні 2021 українці придбали більш ніж 9 тисяч нових авто, то минулого місяця продажі перевищили позначку у 10 тисяч. Це майже втричі більше, ніж роком раніше. Про це повідомляє Асоціація "Укравтопром", повідомляє Обозреватель.

Відносно березня цього року попит на нові авто збільшився на 11%.

У квітні японська марка Toyota обійшла конкурентів та зайняла лідерську позицію на українському ринку. Продажі автомобілів бренду в річному обчисленні зрослі майже вчетверо – до 1618 шт.

Друге місце зайняв бренд Renault, який лідирував у березні. До лав шанувальників французької марки у квітні додалося 1215 осіб, що на 58% більше, ніж у квітні минулого року.

З більш ніж триразовим зростанням продажів відносно квітня минулого року третю позицію зберегла за собою Kia – 830 машин. До перемоги бренду можливо додати, що кросовер Kia Sportage став бестселером квітня (640 авто), змінивши беззмінного лідера трьох перших місяців року Toyota RAV4.

Кросовер Kia Sportage став бестселером квітня з результатом 640 авто
Кросовер Kia Sportage став бестселером квітня з результатом 640 авто. Джерело: kia.com

Четвертий результат стабільно демонструє чеський бренд Skoda – 616 нових авто (+242%). Завершує п’ятірку брендів-лідерів квітня з більш ніж 9-кратним зростанням продажів – Volkswagen, у заліку якого 482 зареєстрованих авто.

ТОП10 найбільш запитуваних автомобільних брендів в Україні
Топ-10 найбільш запитуваних автомобільних брендів в Україні. Джерело: ukrautoprom.com.ua

У топ-10 за підсумками квітня увійшли: Chery (416 авто), Peugeot (410), Nissan (388), BMW (365) та Suzuki (347). Доволі дивно, що попри чудову модельну лінійку з "десятки" випав корейський Hyundai, який у березні займав шосту позицію рейтингу.

Також цікаво спостерігати за успіхами китайського Chery, який у березні вперше в цьому році потрапив у топ-10, зайнявши 8 місце у рейтингу, а у квітні піднявся вже на 6-ту сходинку, обігнавши серйозних конкурентів. І ще один цікавий факт – вперше у цьому році у рейтинг потрапив преміальний бренд – німецький BMW.

Всього за перші чотири місяці 2021 року на українському ринку було зареєстровано понад 31,1 тисячі нових легкових автомобілів, що на 30% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics