Close button

Бутусов заявив про зв'язок вибухів в Чехії і на складах в Балаклії

Бутусов заявив про зв'язок вибухів в Чехії і на складах в Балаклії

Вибухи 16 жовтня 2014-го року на складі в Чехії, і вибухи на 65-му арсеналі в Балаклії 23 березня 2017 го року взаємопов'язані. Про це заявив журналіст Юрій Бутусов, повідомляє InfoResist.

Розслідуванням було встановлено, що вибух в Чехії стався відразу після поставки в Україну 5000 гаубичних далекобійних снарядів калібру 152 мм. Бутусов звертає увагу на те, що після початку війни на Донбасі Україна була змушена закуповувати 152-мм снаряди за кордоном, і контракт з болгарською фірмою Емільяно Гебрева був першою такою поставкою в історії. Вибух в Балаклії на майданчику № 67, де і зберігалися гаубичні снаряди калібру 152 мм.

"Це радянський калібр, який виробляють далеко не всі країни світу. У великих обсягах виробляє тільки наш ворог - Росія, в малих обсягах виробляє тільки одна країна НАТО - Болгарія. Майже всі інші країни світу, включаючи Китай, Індію, країни третього світу, перейшли на натівський калібр 155 мм. Таким чином, канал поставок для артилерії ЗСУ дуже тонкий, який легко перерубати диверсіями", - пише Бутусов.

Журналіст також допускає, що в разі загострення обстановки Росія знову проведе диверсії або обстріли і постарається знищити решту запасів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics