Close button

Кабмін зобов'язав громадян подавати декларацію про доходи при оформленні субсидії

Кабмін зобов'язав громадян подавати декларацію про доходи при оформленні субсидії

Кабінет міністрів зобов'язав претендентів на отримання субсидії для оплати житлово-комунальних платежів подавати разом із заявкою декларацію про доходи та витрати, свідчить урядова постанова від 14 квітня на "Урядовому порталі", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У травні 2021 року призначення житлової субсидії (в тому числі на наступний період) здійснюється тільки після подачі нової заяви про призначення і надання житлової субсидії та декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням жілсубсідіі", - йдеться в документі.

Кабмін зобов'язав громадян подавати декларацію про доходи та витрати при оформленні заявки на субсидію

Крім зазначених змін документ також розширює перелік джерел доходів, які враховуються для розрахунку середньомісячного сукупного доходу. Зокрема, тепер доходи від розміщення депозитів та дивіденди від цінних паперів враховуються при призначенні субсидій.

Згідно з постановою, подача заявок та супровідних документів поштою або в електронній формі на сайті Мінсоцполітики, а структурні підрозділи з питань соцзахисту населення районних держадміністрацій прийматимуть їх також в паперовому вигляді.

"Житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням в травні-вересні 2021 року призначається починаючи з травня 2021 року", - наголошується в документі.

Постанова набула чинності з дня публікації й застосовується з 1 травня цього року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics