Close button

Відомий фінансист зробив велику ставку проти Tesla

Відомий фінансист зробив велику ставку проти Tesla

Відомий фінансист, засновник хедж-фонду Scion Capital Майкл Бьюррі повідомив про велику ставку проти Tesla. Передбачивший обвал економіки США інвестор придбав «ведмежі» опціони на акції Ілона Маска в сумі понад півмільярда доларів, повідомляє "Лента.ру".

Знаменитий інвестор, один з перших, хто отримав прибуток від кризи іпотечного кредитування США, придбав «ведмежі» пут опціони на більш ніж 800 тисяч акцій Tesla 31 березня 2021 року. Інвестори отримують прибуток від таких опціонів, коли цінні папери падають в ціні.

Згідно з декларацією, поданою Scion в Комісію з цінних паперів і бірж США (US Securities Exchange Commission (SEC)), до кінця першого кварталу хедж-фонд Scion володів опціонами Tesla на 534 мільйони доларів.

«З кінця першого кварталу акції Tesla впали на 14 відсотків, і опціони виявилися прибутковими, але сказати напевно не можна», - сказав головний стратег Interactive Brokers Стів Сосник, зазначивши що їх прибутковість залежить від додаткових чинників.

Бьюррі не вперше ставить проти Tesla. У пандемію акції компанії продемонстрували зростання на 700 відсотків, досягнувши абсолютного піку в 883,09 долара за акцію 26 січня 2021 року. Незадовго до цього Бьюррі навіть радив главі Tesla Ілону Маску продати частину акцій компанії, щоб залучити додатковий капітал. Керуючий хедж-фондом вважав, що акції Tesla знаходяться на «позахмарному» рівні.

Tesla показує відмінний виробничий результат навіть в коронавірус. Вона поліпшила виробництво електрокарів всупереч галузевої нестачі мікросхем і заробила в першому кварталі 2021 року рекордний прибуток в 438 млн доларів, в 27 разів більше значення за аналогічний квартал роком раніше.

Новини

Популярні теми форуму

analytics