Close button

Послів Білорусі викликали в МЗС Німеччини та Британії

Послів Білорусі викликали в МЗС Німеччини та Британії

Послів Білорусі в Німеччині і Великобританії викликали в МЗС цих країн через екстреної посадки літака компанії Ryanair в Мінську. Дипломатам заявили, що дії білоруської влади порушують міжнародне право і є неприпустимими, повідомляє РБК-Украина.

У МЗС Німеччини назвали отримані пояснення влади Білорусі щодо вимушеної посадки літака Ryanair в Мінську абсурдними і непереконливими.

"Тому сьогодні ввечері ми викликали в МЗС білоруського посла. Розмову вестиме статс-секретар Мігель Бергер",- цитує пресслужба главу відомства Хайко Мааса.

У МЗС Великобританії також повідомили про виклик білоруського посла у зв'язку з інцидентом у Мінську. Глава британського дипвідомства Домінік Рааб засудив дії влади Білорусі і закликав залучити до відповіді "режим президента країни Олександра Лукашенка за кричуще порушення міжнародного права".

Зазначимо, інцидент з літаком Ryanair і затриманням опозиціонера Протасевича і відповідь на них розглядатимуть на сьогоднішньому засіданні Ради Європи. За інформацією Bloomberg, Євросоюз може припинити наземне транспортне сполучення з Білоруссю.

Після інциденту з Ryanair ряд авіакомпаній вирішили змінити маршрути своїх літаків, щоб вони не перетинали повітряний простір Білорусі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics