Close button

Літакам може бути непросто облітати Білорусь – голова IATA

Літакам може бути непросто облітати Білорусь – голова IATA

Генеральний директор Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) Віллі Волш заявив, що в разі впровадження заборон на використання цивільною авіацією білоруського повітряного простору, літакам із технічних причин може бути непросто виконувати деякі рейси, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Літакам може бути важко уникати (повітряного простору над - ІФ) Білоруссю", - сказав він в інтерв'ю телеслужбі Bloomberg.

Волш додав, що "у звичайний час білоруський повітряний простір відіграє важливу роль (для руху повітряного транспорту - ІФ)".

Волш раніше в понеділок закликав до міжнародного розслідування інциденту з екстреною посадкою літака ірландської авіакомпанії Ryanair у Мінську.

"IATA рішуче засуджує будь-яке втручання або вимогу для виконання посадки в цивільній авіації, яка несумісна з нормами міжнародного права. Подробиці інциденту з рейсом FR 4978 незрозумілі. Потрібне повне розслідування з боку компетентних міжнародних органів", - наголошується в ньому.

Літак ірландської авіакомпанії Ryanair у неділю було екстрено посаджено в Мінську. Цим літаком з Афін до Вільнюса летів колишній головний редактор інтернет-ресурсу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським, Роман Протасевич. Після посадки літака його затримали.

За словами головного радника президента Литви з питань зовнішньої політики Асти Скайсгіріте, щоб розвернути цивільний літак, Білорусь використала військовий винищувач МіГ-29 і військовий вертоліт Мі-24.

Новини

Популярні теми форуму

analytics