Close button

Переможців Євробачення 2021 звинуватили в плагіаті

Переможців Євробачення 2021, італійських рокерів Maneskin, звинуватили в плагіаті. Їх вибуховий хіт "Zitti E Buoni" (в перекладі - "Сидіть і не висовуйтеся") нібито дуже схожий на рок-хіт 1992 року, написаний нідерландським колективом, повідомляє РБК-Україна.

Про це група The Vendettas заявила в ефірі німецького каналу RTL.

Так, нідерландські музиканти стверджують, що "Zitti E Buoni" буквально здертий з їх пісні "You want it, you got it" (в перекладі - "Ти хочеш це, ти отримуєш це").

Проте один з учасників The Vendettas Йоріс Лінссен висловив сумнів, чи можна вважати плагіатом, коли пісня італійців дуже схожа на пісню, написану ще до народження учасників Maneskin.

Всім чотирьом музикантам групи всього 20 років "з хвостиком", а 22-річний Девід Даміано - вокаліст - найстарший.

"Тепер належить зрозуміти, чи плагіат це. Молоді люди, звісно, ще не народилися за часів нашої групи. Але учасники Maneskin самі відзначали, що рок-н-рол ніколи не вмирає", - заявив Ліссенс.

Рокер закликав музичних експертів бути уважнішими і ретельно перевіряти пісні для конкурсу на плагіат, щоб не було подібних скандалів.

Нагадаємо, що молоді італійські рокери впевнено зайняли перше місце на Євробаченні 2021 в Роттердамі з піснею "Zitti E Buoni". Українці Go_A з піснею "Shum" стали п'ятими за результатами голосування глядачів і журі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics