Close button

У США озвучили головні очікування від України

У США озвучили головні очікування від України

Виконувач обов'язків помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Рікер заявив, що у Державному департаменті Сполучених Штатів Америки озвучили головні очікування від України, пов'язані з реформами та боротьбою з проросійськими корумпованими силами, повідомляє УНИАН.

Як зазначив американський дипломат, державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що "боротьба проти корупції є не менш важливою для майбутнього України, коли вона бореться проти російської агресії".

Рікер підкреслив, що поступ України для зміцнення реформ заслуговує на високу оцінку. На його переконання, прогрес України є прикладом для сусідніх країн і у регіоні Східної Європи, і за його межами.

Він схвалив прогрес України у втіленні реформи децентралізації, ухваленні законодавчих ініціатив з відкриття ринку землі, а також кроки з реформування і оновлення органів прокуратури.

"Ми сподіваємося побачити подальші кроки для захисту незалежності та цілісності інституцій судової системи, впровадження національних стандартів прозорості у корпоративному управлінні, а також ухвалення необхідного законодавства для реформування правоохоронних органів", - наголосив Рікер.

Також він додав, що в Україні діє "широке коло шкідливих суб'єктів, які намагаються підірвати реформи, аби відстоювати не лише особисті фінансові інтереси, але й більш широкі політичні програмні цілі".

За словами в. о. помічника держсекретаря, до цих суб'єктів належать "проросійські олігархічні інтереси, які поширюють дезінформацію і намагаються вплинути на роботу інституцій, вплинути на рішення та породити безлад".

Рікер підкреслив, що ці суб'єкти створюють "ключовий стратегічний виклик для євроатлантичних прагнень України".

Він заявив, що США допомагають Україні боротися з цими силами шляхом застосування санкції і візових заборон на "корумпованих і зловісних суб'єктів, які підривають демократичні процеси".

За його словами, США вітають кроки влади України, спрямовані на запровадження санкцій проти корумпованих осіб.

Також у Сполучених Штатах сподіваються, що українська влада здійснить подальші дії для притягнення корумпованих суб'єктів до відповідальності у наступні місяці й роки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics