Close button

Кулеба дав оцінку розмови Єрмака з Джуліані

Кулеба дав оцінку розмови Єрмака з Джуліані

Бесіда Андрія Єрмака і Рудольфа Джуліані в червні 2019 року відбувалася в умовах "ідеального шторму", повідомляє Цензор.НЕТ.

Таку думку міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив у Фейсбуці.

"Дипломатія - річ нелінійна. Маневри в ній є річчю необхідною, якщо допомагають досягти кінцевої мети - захистити національні інтереси", - написав Кулеба.

Він вважає, що у 2019 році Україну інтенсивно намагалися залучити у внутрішню політику США. І наше завдання тоді полягало в тому, щоб зберегти підтримку обох американських партій - Демократичної та Республіканської.

"Це була дипломатія в умовах ідеального шторму. Попри шалені загрози, Україні вдалося з ним справитися і пройти цей період гідно. Розмова Андрія Єрмака була частиною складної дипломатичної гри. Він все правильно зробив, нормально утримав розмову в межах конструктивної дипломатії, хоча на нього тиснув Джуліані з його неперевіреними даними і чіткою метою втягнути Україну у внутрішню політику США", - підкреслив Кулеба.

Кулеба вважає, що Зеленському та Єрмаку тоді вдалося не дати втягнути Україну у внутрішні американські розборки і при цьому "не побити горщики" з тодішньою американською адміністрацією.

"Саме ці маневри дозволили нам уникнути наслідків, з якими нашій країні було б дуже важко впоратися. І зовсім іншою була б зараз тональність і зміст нашого діалогу з США. А може, його б і взагалі не було", - вважає Кулеба.

Новини

Популярні теми форуму

analytics