Close button

Китай зробив величезну економічну помилку

Китай зробив величезну економічну помилку

Китай робить «велику і грубу стратегічну помилку» і знищує велику інвестиційну угоду з Європейським союзом (ЄС), вступаючи до списку санкцій протистояння з Брюсселем, заявив CNBC Клит Уіллемс, колишній високопоставлений співробітник Білого дому, який відповідав за торгові переговори, повідомляє Лента.ру.

Угода з ЄС більше не буде обговорюватися після того, як Пекін ввів обмеження щодо європейських політиків, уточнив Уіллемс. Йдеться про березневу відповідь Китаю на дії Євросоюзу, де в свою чергу раніше наклали на Китай санкції, звинувачуючи його у репресіях проти уйгурів - тюркського народу, історично живе в районі Сіньцзяні.

В кінці травня Європейський парламент призупинив ратифікацію нової інвестиційної угоди з Китаєм до зняття санкцій проти представників ЄС. Робота над домовленостями йшла протягом семи років: передбачалося, що європейські компанії отримають рівні права в Китаї, а Пекін закріпить свій статус надійного торгового партнера.

Санкції, які привели до проблем у відносинах з ЄС, Китай ввів в кінці березня. Пекін зажадав «припинити читати нотації іншим про права людини і втручатися у внутрішні справи». Це стало відповіддю на звинувачення в переслідуванні уйгурів в Сіньцзяні, якими ЄС обґрунтував внесення в санкційні списки чотирьох громадян Китаю і однієї організації.

У винищуванні уйгурського мусульманського населення Китай звинуватив аналітичний центр Newlines Institute. Там вважають, що влада країни порушила кожен із заборон Конвенції Організації Об'єднаних Націй про попередження злочину геноциду і покарання за нього. У січні дії Китаю щодо уйгурів геноцидом визнали Сполучені Штати.

Новини

Популярні теми форуму

analytics