Close button

Кількість штрафів за перевантаження подвоїлася

Кількість штрафів за перевантаження подвоїлася

За п'ять місяців 2021 року перевізники, які перевищили встановлені габаритно-вагові норми, отримали штрафів на 39,2 млн грн, повідомляє UBR.

За даними голови Державної служби з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") Єгора Прокопчука, кількість штрафів за "перевантаження" зросла на 128%.

"Більш ніж удвічі зросли показники залучення до відповідальності в порівнянні з аналогічним періодом минулого року", - написав Прокопчук в Facebook.

Нагадаємо, що 3 червня Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект щодо автофіксації "перевантажень" на дорогах. Вагу фур будуть розпізнавати камери, після чого перевізникам будуть відсилати "листи щастя". Від ступеня "перевантаження" залежить сума штрафу: перевищення норм на 5-10% - штраф 8500 грн, 10-20% - 17 000 грн, 20-30% - 34 000 грн і більше 30% - 51 000 грн.

Додамо, що з 1 червня на дорогах державного значення діє сезонне обмеження в денний час для габаритного транспорту. Проїзд вантажівок заборонений в разі підвищення температури до 28 градусів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics