Close button

Як би могла виглядати нова форма Росії на Євро-2021

Як би могла виглядати нова форма Росії на Євро-2021

Громадський діяч Геннадій Курочка поділився у мережі ідеями, як могла б виглядати футбольна форма збірної Росії на Євро-2021. Зокрема, на футболках він пропонує розмістити надписи "Війна проти України з 2014" та "Війна у Сирії з 2015 року", повідомляє 24 Канал.

Також є варіанти футболок зі згадкою про катастрофу рейсу MH17, вбивство Сергія Магнітського та Бориса Нємцова, отруєння Сергій Литвиненка та війну проти Грузії. Не оминули також кібертероризм, яким Росія "прославилася" за останні роки.

"Накидав кілька ідей, як мала б виглядати футбольна форма збірної Росії на Євро-2021,", – розповів Курочка.

Українці у коментарях запропонували додати ще згадку про авіакатастрофу під Смоленськом, де загинув президент Польщі Лех Качинський.

Нова форма української збірної: головне

  • У дизайні нової форми української збірної з футболу використали контурну карту України (з територією Криму) та гасла "Слава Україні" та "Героям слава".
  • Росію – країну-окупанта – це обурило. Депутат російської Держдуми Дмитро Свіщєв навіть заявив: він сподівається, що цю форму заборонять.
  • Після скарги з боку Росії в УЄФА зобов'язали прибрати з форми збірної України гасло "Героям слава". Тоді українці у фейсбуці почали штурмувати сторінки російського МЗС та УЄФА.
  • Українська збірна не здалася. Відповідно до правил УЄФА на формі національних збірних можуть використовувати їхні гасла. В Українській асоціації футболу зуміли офіційно затвердити гасла "Слава Україні" та "Героям слава".
  • Свій перший матч на Євро-2020 у неділю, 13 червня, українська збірна зіграє саме у цій формі.
  • Спікер Дмитро Разумков заявив, що "Героям слава" – закріплене звертання у законодавстві.

Новини

Популярні теми форуму

analytics