Close button

У світі від COVID-19 померли понад 4 мільйони осіб

У світі від COVID-19 померли понад 4 мільйони осіб

Кількість летальних випадків в результаті COVID-19 перевалила за 4 мільйони. Велика кількість смертей пов'язана зі штамом Дельта – "індійським" різновидом коронавірусу, пишуть міжнародні ЗМІ.

За підрахунками експертів, планка у 2 млн була подолана більш ніж за рік, тоді як наступні 2 млн людей померли за 166 днів.

Більш ніж половина летальних інцидентів припадає на такі країни, як США, Бразилія, Індія, Росія і Мексика. Водночас у Перу, Угорщині, Боснії, Чехії та Гібралтарі зафіксована найвища смертність у співвідношенні з кількістю жителів.

Наразі найбільше від коронавірусу страждають країни Латинської Америки – 43 зі 100 випадків зараження у світі реєструються саме там. Рейтинг за кількістю смертей на душу населення за останній тиждень очолюють країни саме цього регіону.

Також спостерігається нерівність в розподілі вакцин: багаті країни на зразок США та Британії запасаються препаратами, забезпечуючи резерв, тоді як бідні країни Африки, Латинської та Південної Америки не можуть прищепити навіть найбільш вразливі групи населення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics