Close button

Газпром викупив додаткові потужності для транзиту газу Україною

Газпром викупив додаткові потужності для транзиту газу Україною

«Газпром» на аукціоні із розподілу місячних потужностей на липень придбав 15 млн куб. м на день у точці «Суджа» на кордоні з Росією. Про це стало відомо з результатів аукціону на платформі RBP, повідомляє ExPro.

ТОВ «Оператор ГТС України» (ОГТСУ) пропонував до продажу 15 млн куб м на день додаткових потужностей на гарантованій основі. Таким чином, «Газпром», як і у травні та червні викупив усі запропоновані потужності. У порівнянні з березнем та квітнем обсяги заброньованих потужностей зросли на 0,8 млн куб м.

Таким чином, разом із потужностями за діючим контрактом (109,6 млн куб м на добу) у липні максимальний добовий обсяг транзиту російського газу через Україну становитиме 124,6 млн куб м. Без урахування можливих додаткових бронювань у добовому форматі.

Майже весь газ «Газпром» планує качати до Європи у словацькому напрямку через «Ужгород/Вельке Капушани». Так, на липень компанія додатково забронювала у цій точці 14,7 млн куб м на день потужностей, як і у травні та червні.

Крім того, ОГТСУ оголосив про додатковий аукціон з продажу переривчастих потужностей для транзиту природного газу через Україну, який пройде 29 червня. Український оператор пропонує 63,7 млн куб м на день на липень у точці «Суджа».

Новини

Популярні теми форуму

analytics