Close button

Кардіолог розповів, від чого необхідно відмовитися в спеку

Кардіолог розповів, від чого необхідно відмовитися в спеку

Лікар-кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич дала рекомендації з підтримки організму в спеку. За її словами, слід обмежити вживання солоної їжі та алкоголю, повідомляє Російська газета.

Літній раціон має ряд особливостей. Пов'язано це з погодними умовами: спекою, духотою. Саме в цю пору року людина випиває набагато більше води, намагається включити у свій раціон різноманітні фрукти, овочі та ягоди, які також містять у своєму складі багато рідини. Однак не всі знають, що влітку потрібно не тільки активніше вживати одні харчові продукти, а й виключити інші. Пов'язано це з тим, що сіль, яка міститься в наших улюблених стравах, затримує виведення рідини, яка у великих кількостях надходить в організм влітку.

"Чим спекотніше, тим небезпечніше вживання спиртного, тому що воно викликає зневоднення. Пийте більше рідини, намагайтеся не перебувати під прямими сонячними променями, гуляйте рано вранці і пізно ввечері. Тим, хто постійно приймає певні препарати, наприклад, блокатори кальцієвих каналів, не варто лякатися набряків. У таку спеку препарати можуть давати виражені набряки, нічого страшного ", - попередила кардіолог.

Новини

Популярні теми форуму

analytics