Close button

Окупанти не пропускали ОБСЄ і глушили безпілотники

Окупанти не пропускали ОБСЄ і глушили безпілотники

Бойовики на Донбасі заважали роботі спостерігачів з організації з безпеки і співробітництва в Європі на цих вихідних. Вони не пропускали їх на окупованій території та глушили сигнали безпілотників, повідомляє РБК-Україна.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 28 червня. За інформацією ОБСЄ, інциденти сталися в період з вечора 25 червня по 27 червня. Переміщенню спостерігачів місії заважали збройні формування 26 червня.

На блок-пості збройних формувань біля н.п. Заїченко озброєний бойовик не пропустив спостерігачів в район Пікузи (колишній Комінтернове, непідконтрольний уряду) і в напрямку Саханки в Донецькій області.

Свою поведінку він виправдав тим, що робить це "з міркувань безпеки СММ". Спостерігачі так і не змогли потрапити в ці населені пункти.

Того ж дня на залізничній станції "Червона Могила" в н.п. Вознесенівка (колишній Червонопартизанськ) у Луганській області двоє бойовиків перешкоджали роботі спостерігачів ОБСЄ.

"Два явно озброєних члена збройних формувань сказали команді СММ покинути той район, мотивувавши це відсутністю дозволу від командирів", - йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Крім того, в ОБСЄ повідомляють, що бойовики глушили сигнали безпілотників Місії. Це сталося 27 червня в районі Спартака, Петровського та Донецька.

Новини

Популярні теми форуму

analytics