Close button

ДФС викрила незаконне відшкодування ПДВ на 400 млн грн

Співробітники Державної фіскальної служби України викрили групу осіб у підробці реєстраційних документів громадської організації та розкраданні бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба ДФС у Facebook.

Зазначено, що правоохоронці викрили злочинне угрупування, організатори якого зареєстрували понад 40 суб'єктів господарювання на підставних осіб. З використанням реквізитів цих підприємств створювалась видимість господарської діяльності псевдо-громадських організацій з використанням праці осіб з обмеженими можливостями.

"Ці СГД, в свою чергу, за останні півтора роки, заявили до бюджетного відшкодування понад 400 млн грн. ПДВ., понад 100 млн грн вже було незаконно відшкодовано з державного бюджету", - вказали в ДФС.

За результатами понад 20 санкціонованих обшуків за адресами виробничих, складських, житлових та офісних приміщень було виявлено матеріальні цінності, комп’ютерну техніку печатки, фінансово-господарські документи, чорнові записи тощо.

"Правоохоронці встановили та задокументували факт відсутності виробничих потужностей, де начебто проводились роботи із залученням осіб з обмеженими можливостями, а за юридичними адресами встановлено відсутність підприємств та їх службових осіб", - додали в повідомленні.

Діяльність міжрегіональної злочинної схеми незаконного відшкодування ПДВ припинено. Триває досудове розслідування. Вживається комплекс заходів спрямований на відшкодування завданих державі збитків.

Возможно, это изображение (в помещении)

Нет описания фото.

Новини

Популярні теми форуму

analytics