Close button

СБУ викрила ватажків "Востоку", які катували українських військових

СБУ викрила ватажків "Востоку", які катували українських військових

Контррозвідка СБУ викрила двох бойовиків так званої «ДНР», які підозрюються у порушенні законів та звичаїв війни. Спецслужба встановила, що вони причетні до катувань українських військовослужбовців.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Встановлено, що двоє мешканців Донеччини у 2014 році приєдналися до незаконних збройних формувань. Перебуваючи на «посадах» командирів підрозділу так званого "Батальйону Восток", вони брали активну участь у боях під селищами Пантелеймонівка та Бетманове", – повідомили в СБУ.

За даними слідства, бойовики жорстоко поводились із полоненими, застосовували до них фізичний і психологічний тиск, не надавали медичної допомоги пораненим.

За інформацією спецслужби, наразі ватажки бойовиків переховуються від українських правоохоронних органів на території ОРДЛО.

"Слідчі СБУ заочно повідомили зловмисникам про підозри за: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ч.1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування", – додали в СБУ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics