Close button

У Тбілісі сталися сутички на ЛГБТ-акції біля парламенту Грузії

У Тбілісі сталися сутички біля грузинського парламенту. Там сьогодні проходять відразу дві акції - прихильників та противників ЛГБТ-спільноти, повідомляє РБК-Украина.

Так, прихильники ЛГБТ прийшли сьогодні до будівлі парламенту, щоб влаштувати "тиху акцію" у знак протесту проти насильства, яке сталося під час маршу ЛГБТ-спільноти напередодні. До цієї акції також приєдналися люди, які вчора не змогли провести марш рівності.

Однак до грузинського парламенту також прийшли і противники ЛГБТ-спільноти. Вони проводили свою акцію поблизу церкви на проспекті Руставелі. Противники ЛГБТ здійснили спробу прорвати поліцейський кордон, щоб потрапити до представників "Тбілісі Прайду".

Загострення сталося після того, як прихильники "Тбілісі Прайду" розгорнули біля парламенту прапор ЛГБТ спільноти та пустили дим в кольорах цього прапору.

У грузинському Міністерстві внутрішніх справ вже відреагували на інцидент. Міністерство мобілізувало силовиків для підтримки громадського порядку, але водночас закликало учасників обох акцій не порушувати закон та утриматися від закликів до насильства.

2266_1.jpg
Фото: twitter.com/OCMediaorg
2385_2.jpg
Фото: twitter.com/OCMediaorg
1960_3.jpg
Фото: twitter.com/OCMediaorg
1512_4.jpg
Фото: twitter.com/OCMediaorg

Нагадаємо, вчора у Тбілісі під час спроби проведення ЛГБТ-маршу сталися сутички, в результаті яких постраждали майже півсотні журналістів.

Автор: Дмитро Левицький

Новини

Популярні теми форуму

analytics