Close button

Укргазвидобування хоче закупити труб на 280 млн грн в обхід Prozorro

Укргазвидобування хоче закупити труб на 280 млн грн в обхід Prozorro

Держкомпанія АТ «Укргазвидобування» має намір провести закупівлю насосно-компресорних труб незалежно від державної електронної тендерної площадки Prozorro. Про це розповіли співрозмовники в компанії, повідомляє Oilpoint.

За словами одного з них, УГВ планує закупити трубної продукції на суму більш ніж 280 млн гривень за закритою процедурою.

«Закупівлі такого обсягу відповідно до закону про держзакупівлі повинні проходити через систему Prozorro. Але цей тендер пройшов через торговельну платформу prom.ua», – зазначає співрозмовник.

З його слів, представники держкомпанії створили закритий тендер і вибірково розіслали пропозиції окремим учасникам ринку.

Раніше в цьому місяці УГВ вже закупила партію бурильних труб без відкритого тендеру, доступного для всіх гравців.

За словами співрозмовників, зміни в закупівельній політиці держкомпанії ініціює головний виконавчий директор групи «Нафтогаз» Отто Ватерландер.

Відзначимо, що СБУ і Генпрокуратура проводили обшуки в центральному офісі «Укргазвидобування» в рамках розслідування кримінального виробництва про закупівлі держкомпанії. За даними слідства, тоді підприємство придбало запчастини до насосів у ТОВ «Україна-2000» на 51 млн гривень, що в 3-20 разів перевищило їх ринкову вартість.

Новини

Популярні теми форуму

analytics