Close button

У Києві планують відновити фасад опери і площу біля неї

У Києві планують до Дня незалежності відновити Театральну площу і фасад будівлі Національної опери міста Київ. Компанія "Автомагістраль-Південь" виконає роботи в рамках програми президента "Велике будівництво", повідомляє РБК-Украина.

"Велике будівництво - це не просто проєкт з відродження дорожньої мережі. Відновлюється вся країна. І ми, наскільки дозволяють наші можливості, хочемо бути дотичними до цієї дійсно великої та важливої справи", - зазначає генеральний директор “Автомагістраль-Південь” Микола Тимофеєв.
У Києві до Дня незалежності планують відновити фасад опери і площу біля неї

Як зазначається, велика частина підготовчих робіт вже виконана. Відновлена зруйнована бетонна основа покриття площею приблизно 7 тисяч квадратних метрів, фахівці також облицювали сходи до театру гранітними плитами. Наразі триває влаштування нової гранітної плитки навколо фасаду будівлі.

"Одне з найкрасивіших місць історичної частини столиці – площа навколо Національної опери - перебувала у занедбаному стані. Гранітні плити покриття, сходи - розтріскались. Бетонна основа під ними частково зруйнована", - йдеться у повідомленні.
У Києві до Дня незалежності планують відновити фасад опери і площу біля неї

За словами спеціалістів, ймовірно руйнація сталась через відсутність системи поливу зелених зон. Роками для поливу на площу заїжджала вантажівка з цистерною, при тому, що покриття не було розраховане під її вагу. Взимку гранітне покриття пошкоджувалось снігоприбиральною технікою та в результаті агресивного впливу солі, якою обробляють ожеледь.

Окрім відновлення площі та фасаду опери, компанія також обіцяє власним коштом провести повну заміну електромереж та реконструкцію опор ліхтарів, пофарбувати фасад театральної будівлі, влаштувати гідроізоляцію цокольного поверху і побудувати систему поливу зелених зон.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента, координатор програми Володимира Зеленського “Велике будівництво” Кирило Тимошенко, повідомив, що цього року в межах програми стартує “Велика реставрація”, метою проєкту є комплексне оновлення 150-ти об’єктів культурної спадщини України за декілька років.

Новини

Популярні теми форуму

analytics