Close button

Україна може отримати транш від МВФ до кінця року

Україна може отримати транш від МВФ до кінця року

Україна може отримати транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand-by до кінця 2021 року, повідомив заступник глави Національного банку України (НБУ) Юрій Гелетій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Продовження співпраці з МВФ для НБУ, українських стейкхолдерів та всіх держустанов - це найважливіше завдання. Наразі потрібно рухатися до досягнення Staff Level Agreement, що означатиме оновлення нашого меморандуму про співпрацю до першого перегляду Радою директорів. Цього року календарно ми можемо встигнути отримати транш", - сказав він в інтерв'ю.

За словами заступника глави, НБУ також розраховує на отримання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС обсягом EUR600 млн і другої частини DPL від Світового банку на $350 млн. Він наголосив, що можливість отримання цього фінансування Україною безпосередньо залежить від успіхів у співпраці з МВФ.

Гелетій додав, що для продовження співпраці з МВФ НБУ виконує структурні маяки, зокрема, проводить самооцінку з наглядового процесу, звітності та інструментарію згідно з Базельськими принципами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics