Close button

Три помилки при зарядці смартфона

Три помилки при зарядці смартфона

Багато з при зарядці смартфона слідують простою схемою: "розрядився акумулятор - підзарядити його". Однак це правило працює не завжди - є ситуації, коли зарядка може стати згубною для батареї, повідомляє Російська газета.

У яких випадках краще утриматися від заряду смартфона?

1. На холоді. При зниженій температурі ємність акумулятора знижується, і якщо зарядити його повністю, то при отогревании може статися перезаряд, який може призвести до здуттям батареї. Потрібно дочекатися, поки аппатат нагріється до кімнатної температури (але не класти його на батарею).

2. На спеці. В цьому випадку всі реакції всередині акумулятора прискорюються, і додаткова зарядка також може привести до пошкодження елементів. У цьому випадку також необхідно почекати приходу температури в норму, не форсуючи події.

3. Під час активного використання. При запуску "важких" додатків та ігор навантаження на процесор і відеочіп висока, і весь апарат може почати нагріватися. Підвищення температури торкнеться і акумулятор - укупі з зарядкою це може бути вкрай шкідливо для нього.

Також експерти порадили не нагрівати смартфон до температури вище 45 градусів, не залишати його на зарядці на всю ніч і намагатися тримати рівень зарядка в діапазоні 40-80 відсотків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics