Close button

На посаду нового генсекретаря НАТО можуть претендувати три жінки

На посаду нового генсекретаря НАТО можуть претендувати три жінки

За інформацією видання Politico на посаду нового генерального секретаря Організації Північноатлантичного договору (НАТО) можуть претендувати три жінки, повідомляє УНИАН.

Колишній прем'єр-міністр Норвегії Єнс Столтенберг обіймає посаду генерального секретаря Альянсу з жовтня 2014 року. Країни-члени продовжили його мандат виконання обов'язків до вересня 2022 року.

Наразі у штаб-квартирі НАТО вже розпочалися формальні обговорення щодо наступника Столтенберга. Очікується, що ім'я наступного генерального секретаря Альянсу буде представлене на саміті лідерів НАТО у Мадриді наприкінці весни або на початку літа наступного року.

Як зазначає видання, у Брюсселі та інших столицях країн-членів Альянсу вже розпочалися затяті спекуляції, і деякі посадовці, дипломати і аналітики кажуть, що після 72 років існування НАТО давно вже настав час вперше призначити жінку на ключову цивільну посаду. Також лунають думки, що, беручи до уваги продовження конфронтації з Росією, обрання представника Східної Європи надішле важливий сигнал Москві.

У зв'язку з цим видання наводить список жінок, які можуть бути кандидатами на посаду генерального секретаря НАТО.

Зокрема, йдеться про колишнього президента Хорватії Колінду Грабар-Китаровіч, колишнього президента Литви Далю Грібаускайте і чинного президента Естонії Керсті Кальюлайд.

Новини

Популярні теми форуму

analytics