Close button

Названо єдині "постраждалі" в справі "Роттердам +"

Єдиними "потерпілими" за всі 4 роки розслідування справи "Роттердам+" виявилися два феросплавні заводи в Нікополі і Запоріжжі, повідомляє Сегодня.

Про це повідомила адвокат Ірина Одинець.

"Нікопольський і Запорізький заводи феросплавів єдині в Україні думають, що вони потерпілі. Проте жодної експертизи ними в справі так і не долучено про їх збитки та про розмір їх збитків", – повідомила Одинець.

Саме ці заводи єдині в країні, хто не згоден із рішенням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрити справу "Роттердам+" через відсутність у ній складу злочину.

"Єдиними особами в цій кримінальній справі є Запорізький і Нікопольський заводи феросплавів, які кожного разу намагаються скасувати закриття цієї справи і намагаються маніпулювати судовими рішеннями",- наголосила Одинець.

Нагадаємо, 20 травня САП уже у четвертий раз закрила справу "Роттердам+" через відсутність у ній складу злочину. Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні та березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і Вищим антикорупційним судом України.

Розслідування справи "Роттердам+" тривало більше ніж 4 роки. У цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, всі вони підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули.

Відповідно, у ході розслідування не були встановлено ані збитків від дії формули, ані постраждалих.

Новини

Популярні теми форуму

analytics