Close button

Безос виділив сотні мільйонів доларів на соціальні проєкти

Безос виділив сотні мільйонів доларів на соціальні проєкти

Засновник Amazon та найбагатша людина світу Джефф Безос виділив 200 млн дол. на благодійність - про це він оголосив на прес-конференції після польоту в космос, повідомляє Экономическая правда.

Зокрема, 100 млн дол. від Безоса отримає шеф-кухар Хосе Андрес, який в 2010 році став співзасновником проєкту World Central Kitchen.

World Central Kitchen допомагає організувати харчування для людей в регіонах світу, які постраждали від природних катаклізмів.

Так, організація допомагала годувати людей в районах Німеччини, які постраждали від повені минулого тижня.

У 2018 році Хосе Андреса номінували на Нобелівську премію миру.

"World Central Kitchen народилася з простої ідеї, що у їжі є сила робити світ кращим. Тарілка їжі - тарілка надії, це найшвидший спосіб побудувати заново життя і спільноти", - цитує Bloomberg заяву Андреса.

Зазначається, що ще 100 млн дол. отримає політичний експерт CNN Вен Джонс - засновник кількох некомерційних організацій і рухів, які займаються у тому числі правами в'язнів та їх інтеграцією назад в суспільство.

У коментарі телеканалу він заявив, що "втратив здатність говорити", коли дізнався про грант.

За словами Безоса, Джонс і Андрес можуть розпоряджатися грошима, "як вони хочуть".

Мільярдер анонсував гранти в рамках своєї нової ініціативи Courage and Civility Award: бізнесмен буде виділяти гроші людям, які працюють над вирішенням глобальних проблем.

Новини

Популярні теми форуму

analytics