Close button

У Криму силовики влаштували обшук в будинку кримських татар

У місті Євпаторія окупованого Криму російські силовики проводять так звані "слідчі дії" в будинку кримських татар: 57-річного Алі Ібрагімова і його 27-річного сина Мустафи Ібрагімова, повідомляє Дзеркало тижня.

У будинку всього проживає дев'ять осіб, з них четверо дітей, інформують активісти громадського об'єднання "Кримська солідарність" в Facebook.

0bov8h3fcg_big.jpg

Російські силові відомства про причини обшуків не повідомляють.

"Не коментують ситуацію представники силових структур, які оточили домоволодіння по периметру", - зазначають активісти.

Український омбудсвумен Людмила Денисова в Facebook зазначила:

"Обшуки в квартирах громадян України суперечать міжнародним нормам і є прямим порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, згідно з якою кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, і статті 8 Конвенції - право на повагу до приватного і сімейного життя".
ax76dkpj9g_big.jpg

Денисова закликає міжнародне співтовариство відреагувати на неправомірні дії окупаційної влади і посилити тиск на РФ з метою припинення порушень прав людини на території тимчасово окупованого Криму.

Після окупації Росією Кримського півострова навесні 2014 року, там регулярно російські силовики проводять обшуки активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу і журналістів і активістів в цілому.

Новини

Популярні теми форуму

analytics