Close button

В "Нафтогазі" розповіли про альтернативні поставки газу

В "Нафтогазі" розповіли про альтернативні поставки газу
Фото: Wikipedia

У "Нафтогазі" опрацьовують варіанти альтернативних поставок газу в Україну, повідомляє Деловая столица.

Про це заявив глава правління компанії Юрій Вітренко в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Крім того, все-таки невелика таємниця, але ми зараз опрацьовуємо і альтернативні поставки газу (в Україну, – ред.) фізичні, не тільки з європейського ринку, не тільки з традиційних джерел… Не секрет, що і коли я був в.о. міністра енергетики, я мав зустрічі в деяких країнах Близького Сходу на найвищому рівні. Пан Зеленський тоді приїжджав. Зустрічалися на найвищому рівні", – розповів Вітренко.

Він наголосив, що не хоче називати конкретні країни.

«Тому що після того, як ми про щось домовляємося, ми знаємо, що телефонують російські «таваріщі» і кажуть: ні-ні-ні, ні в якому разі з Україною не працювати! Туди телефонують. «Ви обираєте» і так далі. Тому зараз ми це трохи тримаємо в таємниці. Ми розуміємо, що це така таємниця відносна. Але навіть просять, умовно кажучи, наші партнери вже з того регіону, зі східного регіону…» – зазначив глава правління «Нафтогазу».

Нагадаємо, у цьому ж інтервʼю Вітренко заявив, що якщо російський монополіст "Газпром" не продовжить транспортувати газ через територію України, наша країна, в разі звернення в міжнародний арбітраж, може його програти. Тому Україна вестиме боротьбу за те, щоб російський газопровід "Північний потік-2" не було сертифіковано і, відповідно, не було запущено.

Новини

Популярні теми форуму

analytics