Close button

Мігранти поскаржилися на литовських прикордонників за побої: відео

Литовські прикордонники вночі затримали десятки незаконних мігрантів, які проникли в країну з Білорусі, і повернули назад. Деякі з них поскаржилися на "жорстокі побиття", повідомляє Обозреватель.

Заступник міністра внутрішніх справ Литви Арнольдас Абрамавічюс уточнив в коментарі LRT RADIO, що спроби прорватися поза пунктами пропуску були зафіксовані в трьох районах. Водночас білоруський провладний Telegram-канал "Жовті сливи" опублікував кадри, на яких мігранти заявляють, що литовські прикордонники їх нібито били.

Затримання мігрантів литовськими прикордонниками.
Затримання мігрантів литовськими прикордонниками. Джерело: DW

За словами повернутих іноземців, проти них використовували електрошокери і кийки, а також відібрали телефони і гроші. Також у одного нібито є підозра на перелом.

Деякі з мігрантів заявили, що їх нібито побили.
Деякі з мігрантів заявили, що їх нібито побили. Джерело: кадр відео

Абрамавічюс пояснив, що прикордонники можуть застосовувати силу до нелегальних мігрантів, якщо ті поводяться агресивно.

Нелегальні мігранти заявили про побиття литовськими прикордонниками.
Нелегальні мігранти заявили про побиття литовськими прикордонниками. Джерело: кадр відео

Напередодні міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте підписала наказ, який дозволяє прикордонникам діяти жорстко в разі незаконного перетину кордону. Рішення було ухвалено на тлі різкого напливу мігрантів не тільки з Литви, а також з Іраку і інших близькосхідних країн.

Водночас Литва може оголосити надзвичайний стан. Для цього на наступному тижні скликають позачергову сесію парламенту, пише Delfi.

Також агентство Євросоюзу з безпеки зовнішніх кордонів Frontex опублікувало відео та заявило, що група нелегальних мігрантів прибула до литовського кордону в супроводі білоруських прикордонників.

Новини

Популярні теми форуму

analytics