Close button

Майже 10 тис німців зробили щеплення фізрозчином замість вакцини

Майже 10 тис німців зробили щеплення фізрозчином замість вакцини
Фото: Pixabay

Понад 8,5 тисячі осіб, у тому числі люди старше 70 років, у ФРН, найімовірніше, отримали фізрозчин замість вакцини від коронавірусу. Про це у вівторок, 10 серпня, пише Suddeutsche Zeitung з посиланням на сайт округу Фрісландія (федеральна земля Нижня Саксонія), повідомляє Кореспондент.

До такого висновку експерти прийшли за підсумками розслідування, розпочатого раніше у зв'язку з квітневим інцидентом, при якому з'ясувалося, що співробітниця центру вакцинації підмінила вакцину Pfizer фізрозчином.

Тоді повідомлялося, що замість препарату шість осіб отримали "пустушку". Медсестра зізналася, що зробила це умисно, але свій вчинок пояснила небажанням повідомляти про те, що впустила ампулу з цінним ліками.

Однак в ході розслідування вдалося з'ясувати, що жінка, яка займалася підготовкою шприців для вакцинації, заміняла препарат фізрозчином і в інших випадках. Передбачається, що в період з 5 березня по 20 квітня цього року, коли уколи робила саме ця жінка, замість ліків понад 8,5 тисяч пацієнтів могли отримати фізрозчин.

"Це зачіпає в цілому 8 557 осіб", - зазначено в заяві влади округу.

Розслідування інциденту з підміною препарату від COVID-19 взяв на себе комісаріат з політично вмотивованих злочинів.

Журналісти уточнили, що раніше причетна до підміни вакцини фізрозчином жінка в соцмережах критично висловлювалася про ситуацію з коронавірусом в країні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics