Close button

Кулеба відповів Лаврову на звинувачення у "приватизації" історії

Кулеба відповів Лаврову на звинувачення у "приватизації" історії
Фото: Facebook Дмитра Кулеби

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів російському колезі Сергію Лаврову на заяву про "привласнення" історії, повідомляє Кореспондент.

Напередодні Лавров заявив, що Україна "приватизувала" День Хрещення Русі. 

"Російські колеги, Україні, на відміну від вас, непотрібно нічого приватизовувати. Ми як були на своїй землі тисячі років, так і залишаємося на ній. Це ви намагаєтеся привласнити чужу історію, чужі страви, чужу культуру. Україна була, є і буде", - заявив Кулеба. 

Він відзначив, що вже сотні років Москву намагаються називати центром. 

"Два Києва немає. Є один Київ, і це український Київ. Це столиця Української держави. Він із самого початку був столицею Київської Русі. Це наша історія. Наше сьогодення. Наше минуле", - заявив він. 

Також Кулеба назвав "дуже нервовою" реакцію РФ на указ про введення Дня Української державності. 

"Надзвичайно нервова реакція прозвучала від мого колеги Сергія Лаврова, і взагалі з Росії. Це нормально, ми повинні ставитися до цього спокійно. Безумовно, для всіх людей, не позбавлених здорового глузду і розуміння історії, коментарі міністра закордонних справ РФ щодо цього указу Президента України, і взагалі щодо української історії, є недоречними, історично некоректними", - сказав він. 

Новини

Популярні теми форуму

analytics