Close button

Кабмін "здешевлює" квитки на внутрішні авіаперельоти

Кабмін "здешевлює" квитки на внутрішні авіаперельоти

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання Міністерству інфраструктури опрацювати й надати пропозиції здешевлення квитків на внутрішні авіаперевезення, повідомляє Укрiнформ.

Згідно з інформацією Урядового порталу, про це йшлося під час наради щодо розвитку внутрішніх авіаперевезень 24 листопада. В обговоренні взяли участь міністр інфраструктури Олександр Кубраков, міністр фінансів Сергій Марченко, в.о. голови Державіаслужби Сергій Коршук та представники авіакомпаній, що здійснюють пасажирські перевезення в межах України.

Під час наради було поінформовано, що на виконання закону України уряд схвалив порядок використання 104 млн грн, передбачених у бюджеті для відшкодування витрат українських авіаперевізників під час пандемії COVID-19. Це рішення дозволить вітчизняним авіаперевізникам подати до 10 грудня цього року заявки Міністерству інфраструктури для отримання відповідних компенсацій.

Прем’єр-міністр підкреслив, що пандемія коронавірусу у світі суттєво вплинула на галузь авіаперевезень. І сьогодні, коли люди поступово повертаються до подорожей, важливо, щоб ціни на авіаквитки для них стали більш доступними.

“Уряд спільно з Офісом Президента та Верховною Радою шукав необхідні механізми підтримки, щоб люди могли дешево подорожувати літаком по Україні й розвивати внутрішній туризм. Це не лише про конкурентний ринок, але й про інвестиції в розвиток держави”, — зазначив Шмигаль.

За підсумками наради прем’єр-міністр дав завдання Міністерству інфраструктури опрацювати й надати пропозиції здешевлення квитків на внутрішні авіаперевезення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics