Close button

У Франції скоротили термін дії ПЛР-тестів і COVID-паспортів

У Франції скоротили термін дії ПЛР-тестів і COVID-паспортів

Уряд Франції прийняв рішення скоротити термін дії ПЛР-тестів і COVID-паспортів. Зокрема, якщо людина не отримає третє щеплення від коронавірусу, її документ про вакцинацію буде анульовано. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран, пише Валерія Поліщук, РБК-Україна.

За його словами, з 29 листопада негативний ПЛР-тест буде діяти тільки 24 години, а не 72 години як раніше. При цьому тести залишаться платними для населення.

"Життя невакцинованих стане трохи складніше. З понеділка термін дії негативних тестів, які є обов'язковими для отримання медичного пропуску та доступу в громадські місця, становитиме до 24 годин, у порівнянні з 72 годинами досі", - заявив глава МОЗ.

При цьому він підкреслив, що з 15 січня сертифікат про вакцинацію більше не буде дійсний без додаткової дози вакцини від коронавірусу.

"З 15 січня санітарний пропуск французів у віці від 18 до 65 років більше не діятиме. У цих людей буде два місяці на третю дозу вакцини. У вас буде від п'яти до семи місяців після другого щеплення, щоб ревакцинуватися", - заявив Веран.

Міністр додав, що COVID-паспорти для людей старше 65 років діятиме до 15 грудня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics