Close button

Судно Delfi, що пролежало 9 місяців на одеському пляжі, продадуть на злам

Судно Delfi, що пролежало 9 місяців на одеському пляжі, продадуть на злам
Фото: omr.gov.ua

Судно Delfi, яке девʼять місяців перебувало на одеському пляжі, остаточно стало державною власністю і буде продано для компенсації збитків Адміністрації морських портів України (АМПУ) та сплати штрафів. Про це повідомив виконувач обовʼязків керівника АМПУ Олександр Голодницький, повідомляє Радіо Свобода.

У листопаді 2019 року судно сіло на мілину менше ніж за 100 метрів від берега, і його прибрали лише у вересні 2020 року – завдяки спонсорській допомозі морського бізнесу.

«Рішення суду першої інстанції врешті-решт виявилось останнім, оскільки була порушена процедура апеляції. Тому рішення про те, що судно Delfi – державна власність, набрало чинності. Ми зараз подаємо проєкт розпорядження, щоб зафіксувати, що судно у сфері керування Міністерства інфраструктури. А далі або ДП «МТП «Чорноморськ», або АМПУ займатимуться подальшим продажем корпусу, скоріш за все, на металобрухт», – повідомив Голодницький.

Від формального власника судна, компанії Mister Drake PC, суд вимагає компенсувати збитки АМПУ від проведення аварійно-рятувальних робіт – близько 2,7 млн гривень. Також ідеться про необхідність виплатити близько 16 тисяч доларів штрафу за розлив нафтопродуктів та забруднювальних речовин із судна. Чи будуть виплачені ці кошти, невідомо, визнає Голодницький.

Copyright © 2021 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Новини

Популярні теми форуму

analytics