Close button

Постачальники газу підвищили тарифи на січень

Постачальники газу підвищили тарифи на січень

Газопостачальні компанії України оприлюднили місячні тарифи на газ для населення в січні 2022 року. Однак більшість постачальників як і раніше відмовляються від місячних планів, залишивши тільки річну пропозицію, яка діє до 30 Квітня 2022 року, свідчать дані на сайтах компаній, пише Олександр Білоус, РБК-Україна.

Місячні ціни, які компанії пропонують на грудень, досягають 60 гривень за кубометр. "ТАС Енергія країни"пропонує газ по 57,5 гривень за кубометр, (у грудні та листопаді 2021 року - 38,35 гривень, у жовтні - 30,06 гривень, у вересні 20,96 гривень за кубометр).

Однак на ринку є більш вигідні пропозиції. Зокрема, "Галнафтогаз" зберіг місячний тариф на грудень на рівні 7,99 гривень за кубометр.

Більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію. Зокрема, це стосується компаній під брендом "Твій Газзбут", на які припадає більша частина ринку. Не пропонує місячний тариф і "Нафтогаз України".

Річні тарифні плани залишаються значно вигіднішими. Базові фіксовані ціни, як і раніше, коливатимуться від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр. Більшість компаній встановили річні ціни до 9 гривень за кубометр. Кілька компаній пропонує річний тариф нижче 8 гривень, зокрема, ГК "Нафтогаз України" - 7,96 гривень за кубометр.

Новини

Популярні теми форуму

analytics