Close button

Ультиматум Путіна до НАТО: експерти пояснили мету Кремля

Ультиматум Путіна до НАТО: експерти пояснили мету Кремля

Кремль і сам усвідомлює, що його вимоги до США та НАТО про нерозширення військового блоку є нереалістичними для виконання, тому цей ультиматум президент РФ Володимир Путін затіяв з прицілом на внутрішню аудиторію, повідомляє Сьогодні.

Політолог Володимир Воля пояснює, що Росія виставила максимальні вимоги, розуміючи, що США та НАТО не погодяться на її умови. За його словами, список вимог виглядає нереалістичним та нереалізованим, адже НАТО ніколи не відмовиться від розширення своєї сфери впливу.

"Думаю, у Кремлі це чудово розуміють. Найімовірніше, документ розрахований на внутрішню аудиторію Росії. Це спроба продемонструвати громадянам РФ вплив Росії та небезпеку НАТО", – сказав він.

З ним погоджується політолог Ігор Петренко. Він також вважає, що це не більше ніж гра на російську публіку.

"Путін грає м'язами і показує росіянам, яка сильна Москва. Саме для цього МЗС РФ і опублікувало документ. Такі переговори між країнами на найвищому рівні завжди ведуться в режимі таємності. Шанси прийняття угоди Заходом – нульові", – упевнений експерт.

Нещодавно Росія опублікувала проекти договорів із США та НАТО. Вона вимагає від Заходу не приймати Україну та інші країни колишнього СРСР до Альянсу, не вести з ними військового співробітництва. Більше того, Москва вимагає взагалі припинити розширення військового блоку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics