Close button

Австралія зустріла Новий рік рекордною кількістю заражень на COVID

Австралія зустріла Новий рік рекордною кількістю заражень на COVID
Фото: Pixabay

Австралія новий 2022 рік почався із рекордної кількості випадків інфікування коронавірусом. Там зафіксували найбільший показник від початку пандемії, повідомляє 24 Канал.

В деяких штатах 1 січня зафіксували спалахи захворювання. Про це повідомили у тамтешньому департаменті охорони здоров'я.

Так, в Новому Південному Уельсі, який є найбільш густонаселеним штатом Австралії, зафіксували рекордну кількість випадків зараження – 22 577. У Вікторії також – 7 442 нових випадків всього за добу.

Загалом у суботу Австралія встановила національний рекорд – 33 161 новий випадок. Це перевищило 32 946 випадків у п'ятницю.

За добу у Новому Південному Уельсі загинули 4 людини, а у Вікторії – 9. В результаті, загальна кількість загиблих від пандемії по країні перевищила 2 250 осіб.

Люди більше потребують допомоги медиків

Водночас лише за тиждень після Різдва в Новому Південному Уельсі кількість заражень зросла майже тричі. Натомість госпіталізацій – удвічі побільшало. Також пацієнти частіше почали потрапляти у відділення інтенсивної терапії – з 50% до 79%.

З маштабним спалахом зіткнулись майже всі штати Австралії, окрім західної частини країни. Усе це на тлі послаблення карантинних обмежень.

Новини

Популярні теми форуму

analytics