Close button

Журналіст Цимбалюк виїхав з РФ після виклику на допит

Український журналіст Роман Цимбалюк, який понад 10 років працював у Москві для інформагентства УНІАН, залишив територію Росії після виклику на допит в місцеву прокуратуру. Йому закидають розпалення ворожнечі через проукраїнські висловлювання, повідомляє Hromadske.

"Я виїхав із Російської Федерації, оскільки вважаю, що є загроза моїй особистій безпеці. Російська хунта, здається, себе проявила. І зараз нібито вони кажуть, що відкликали виклик на допит, але це не означає, що його не буде знову", – сказав Цимбалюк.

Він додав, що протягом останніх двох місяців фактично "всі топові фігури" "російських інформаційних військ" пророкували йому проблеми. 

Водночас наголошує, що поки невідомо, чи є справа взагалі. За словами журналіста, він з адвокатом серйозно ставиться до таких викликів і публікацій в російських провладних ЗМІ, оскільки є загроза оголошення його у розшук Інтерполу. 

"Замість мене прийшов (на допит — ред.) мій адвокат, а прокурори чомусь на цю "стрілку" не прийшли. Хтось у сусідньому кабінеті захиснику сказав, що вони відкликали повістку. Так воно чи не так? Наразі дуже мало інформації. Але я не буду поспішати до Росії, тому що не хочу ставати заручником Кремля і чекати, поки мене обміняють. У нас і так там багато людей, яких треба витягнути", — каже Цимбалюк. 

Новини

Популярні теми форуму

analytics