Close button

Оприлюднено рішення суду про арешт активів "Прямого" та "5 каналу"

Адвокат лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка Ігор Головань оприлюднив витяг з ухвали суду про арешт активів телеканалів "Прямий" та "5 канал", а також відповідний витяг із прокурорського клопотання, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ось же скриншот ухвали про арешт, а нижче скриншот прокурорського клопотання, яке її честь Бортницька у свою ухвалу разом з помилками та "очєпятками" переписала. А там чорним по білому: ДП "ТРК" НБМ - ЗАПОРІЖЖЯ" та ТОВ Телекомпанія "АВТОР ТВ". Компанії, що мають прямий стосунок до трансляції програм опозиційних телеканалів", - написав Головань у соцмережі Facebook.
qg7ptsawis_big.jpg

Водночас, уточнив адвокат, частки Порошенка у капіталі цих юридичних осіб немає.

"Петро Порошенко давно і публічно передав ці активи ТОВ "Вільні медіа", засновниками якого є десяток відомих журналістів і народних депутатів. Тобто прокурори і суддя умисно наклали арешт на медіаактиви, які вже не належать Петру Порошенку", - наголосив він.

Головань також зазначив, що замість коду ТОВ Телекомпанія "АВТОР ТВ" у документах зазначено код іншого активу ТОВ "Вільні медіа" - ТОВ "ТРК "Експрес-Інформ".

h0aj70e_id_big.jpg
"Однак ми не думаємо, що це від дурості і типового для генпрокурорського офісу та ДБР непрофесіоналізму. Ми переконані, що Бєлкін, Потапенко, Сафарян та її честь Бортницька діяли умисно, оскільки головний, на наше переконання, замовник Зеленський зацікавлений саме в знищенні опозиційних каналів. Хай там як, незаконно накладено арешт на медіаактиви ТОВ "Вільні медіа". І я переконаний, що власники ТОВ "Вільні медіа" не тільки апеляцію подадуть, а й вимагатимуть розслідування дій Бєлкіна, Потапенка, Сафаряна і Бортницької на предмет складу злочину, передбаченого статтею 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)", - наголосив Головань.
e4ej9mswao_big.jpg

ДБР, у свою чергу, 7 січня назвало неправдивою інформацію про нібито накладення арешту на активи телеканалів "Прямий" та "5 канал", власником яких є медіахолдинг "Вільні медіа" та заявило, що арешт на корпоративні права на зазначені канали та їхні активи не накладали.

"Наголошуємо, що у зв'язку з прийняттям згаданого судового рішення (про арешт майна, корпоративних прав, власником яких згідно з державними реєстрами є Петро Порошенко – ІФ) будь-яких обмежень діяльності засобів масової інформації не відбулося", - повідомила прес-служба ДБР у п'ятницю.
sf_c6h9ngp_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics