Close button

Що робити в Лондоні туристу: для незабутньої подорожі

Що робити в Лондоні туристу: для незабутньої подорожі

Лондон – одне з найкрасивіших міст світу, куди мріє потрапити кожен. І я не виняток, тож здійснила своє бажання не раз, а цілих чотири рази. За цей період я протестувала активності, які люблять не лише туристи, а й місцеві. Стаття допоможе вам спланувати ідеальний лондонський відпочинок, повідомляє Сьогодні.

Спробуйте традиційні страви

Хочете познайомитися з Лондоном та культурою країни? Єдиного фото на фоні Біг-Бена буде недостатньо. Треба ще й традиційні страви скуштувати, щоб дізнатися, яка країна на смак. Замовте на сніданок English breakfasts, а на обід чи вечерю – Fish & Chips ( риба смажена у фритюрі з картоплею фрі).

Якщо хочете заощадити на їжі в одному з найдорожчих міст світу, то харчуйтеся в закладах якомога далі від центру. За маленьку порцію English breakfasts, яку ви бачите на фото, я заплатила £4 (₴150), а в пабі неподалік Біг-Бену я б віддала вдвічі більше.

61dd457007904.jpg.webp

Перераховані вище страви – традиційні для країни, та не думайте, що місцеві харчуються ними щодень. Це міф! Вони надто калорійні: чого лише варта одна порція Fish & Chips, де приблизно 700 калорій.

По прильоту до міста будьте готові, що ваш раціон поповниться фаст-фудом, бо в пабах знайти крем-суп – рідкість, а от бургер чи смажені креветки у фритюрі – легко.

Влаштуйте тревел-тур на червоному автобусі

Не обов’язково замовляти автобусну екскурсію за £30 (₴1100), щоб побачити визначні пам’ятки, сидячи на другому поверсі.

Сідайте на будь-який автобус, який проїжджає бажані локації в центрі та досліджуйте місто самостійно. Тим паче, що ціна на проїзд – £1.55 (приблизно ₴60). Якщо будете змінювати автобус протягом години, то повторно платити не потрібно. Проїзд безкоштовний наступні 60 хв після оплати. Словом, можете влаштувати собі денний тревел-тур Лондоном за £1.55.

61dd4782a5a5c.jpg.webp

І покажіть всім, що ви в темі – називайте червоні лондонські автобуси double-decker та не ігноруйте питання від друзів "А чому автобуси червоні?". Їх перефарбував у червоний автобусний оператор London General Omnibus Company, щоб виділити транспорт яскравим кольором серед конкурентів.

Проте й іншого забарвлення автобуси ви побачите в Лондоні. Наприклад зелений double-decker неподалік вулиці Oxford Street.

61dd48961fa95.jpg.webp
/ Фото: Ліліана Григорак / Life Сьогодні

Відвідайте паб та замовте пінту пива

Хочете познайомитися з культурою британців? Спершу йдіть до пабу, а потім до музею. Британці чекають кінця робочого тижня, щоб прийти до пабу та повторити щотижневу традицію – випити пива скільки влізе. Та не всім місцевим вдається втриматися, щоб не замовити декілька келихів до п’ятниці.

61dd45701d3b5.jpg.webp

Рекомендують завітати в одні з найстаріших пабів Лондона: Ye Olde Mitre, Spaniard’s Inn та The Prospect of Whitby.

Зробіть фото біля визначних пам’яток

Бути в Лондоні та не зробили фото біля популярних пам’яток – це злочин. Не оминайте годинникову вежу Біг-Бен, Букінгемський палац, міст Tower Bridge, площу Piccadilly Circus та вулицю Oxford Street. Словом, відвідайте пам’ятки, які бачили в шкільній книжці з англійської мови.

61dd47841902c.jpg.webp

Любителям робити інстаграмні фото, варто йти на вулицю з елітними бутиками Bond Street та район з кольоровими будиночками Notting Hill, де знімали однойменний фільм з Джулією Робертс. А ще на район Shoreditch, будівлі якого розмальовані десятками графіті.

61dd4996152db.jpg.webp
/ Фото: Ліліана Григорак / Life Сьогодні

Відвідайте не мейнстримні місця

Шукайте не мейнстримні локації, які ще не встигли набриднути візуально в Мережі. Так, Біг-Бен – легендарна пам’ятка, та здивувати нею складно, бо бачили ви її в Інтернеті сотні разів.

Одну з нетипових локацій я відвідала поблизу станції Waterloo. Розмальований графіті перехід вразив одразу, бо аналогічних у Лондоні я не бачила. Його особливість у малюнках, які вуличні художники перемальовують чи не щотижня.

61dd456ecf156.jpg.webp

Ви маєте змогу побачити нові витвори мистецтва щоразу, коли навідаєтеся сюди. І зможете слідкувати в реальному часі, як художники працюють над новим малюнком.

61dd457037b1e.jpg.webp

Поспілкуйтеся з корінними британцями

Не дивуйтеся, якщо в перший день перебування в Лондоні ви не зрозумієте жодного слова з вуст місцевих. Їхня вимова не схожа на ту, яку ви чули від вчителів у школі чи на курсах англійської мови. Звісно, якщо ви вивчали її не з британцями.

61dd4aebb36e3.jpg.webp

Влаштуйте пікнік

Паби пабами, та насолоджуватися красою Лондона найкраще, сидячи у пледі просто неба. Основне – обрати красиве місце та сприятливий сезон, щоб не хотілося завершувати пікнік.

В парках High Park, Greenwich Park чи Richmond Park ви захочете влаштувати трапезу по-лондонськи. До речі, в останньому парку ви зустрінете оленів та інших тварин, які будуть розгулювати просто неба та позувати вам на фото.

Instagram

, Emma Crawforth (@emma_crawforth)

Новини

Популярні теми форуму

analytics