Close button

Кремль оцінив можливі санкції проти Путіна

Кремль оцінив можливі санкції проти Путіна
Фото: kremlin.ru

Можливі нові санкції США, з урахуванням неминучої відповіді Росії, можна прирівняти до ініціативи розриву відносин. Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє РИА Новости.

"Формулювання цих санкцій, принаймні, окрім так, трактувати неможливо. <...> Введення санкцій проти глави держави <...> це надзвичайний захід", — додав представник Кремля.

Водночас Москва не планує реагувати на санкції США, сказав Пєсков. У Кремлі сподіваються, що це лише гучні заяви та "шабля".

"Москва поки що нічого не планує відповідати, тому що ми все-таки хочемо сподіватися на перемогу хоч якогось здорового глузду і хочемо сподіватися на те, що це тільки гучні заяви і таке "брязкання" – російською прекрасне слово, щоб спробувати як вплинути на нашу країну", – сказав він журналістам.

Крім того, Пєсков назвав можливі нові санкції США спробою тиску на Росію. І, за його словами, вона "апріорі безглузда".

"Оцінюємо, звичайно, поява подібних документів і такі заяви вкрай негативно. Особливо на тлі серії переговорів, що триває. Нехай невдалих, але переговорів. Звичайно, суміщення за часом цих заяв і переговорів - це спроба чинити тиск на Москву, вона апріорі безглузда", - сказав Пєсков журналістам.

Також він заявив, що в Росії вважають, що подібні загрози не сприяють формуванню конструктивної атмосфери на переговорах щодо гарантій безпеки.

"Вони (санкції – ред.) не сприяють подальшим пошукам взаємоприйнятних рішень. Вони не сприяють формуванню конструктивної атмосфери під час продовження триступінчастих переговорів", – сказав Пєсков.

Законопроект, представлений напередодні сенаторами США від правлячої Демократичної партії, пропонує запровадити болючі санкції проти ключових галузей російської економіки, держборгу та перших осіб держави у разі ескалації ситуації навколо України.

Окрым того, прессекретар Путіна оцінив переговори за США як невдалі. 

"Переговори були ініційовані для того, щоб отримати конкретні відповіді на конкретно поставлені принципові питання. І щодо цих принципових питань зафіксовані розбіжності. Це погано, це можна тільки зарахувати в мінус двом раундам, що відбулися", - заявив Пєсков

Новини

Популярні теми форуму

analytics