Close button

Великі пломби у зубах можуть бути небезпечними

Великі пломби у зубах можуть бути небезпечними

Стоматолог Антон Хмаренко запевняє, що не варто погоджуватись на встановлення великих пломб, повідомляє Країна здоров'я.

За словами експерта, пломбувати зуб – лікування не завжди актуальне. Справа в тому, що такий спосіб лікування доречний лише у разі невеликої руйнації зуба. Якщо площа пошкодження досить широка для її усунення потрібна керамічна вкладка.

Перш за все це пов'язано з тим, що великі пломби дають усадку, що неминуче призведе до утворення щілин, в яких осідатимуть залишки їжі. Це призведе до того, що під пломбою розпочнеться новий каріозний процес. При чому слід розуміти, що в разі подальшого лікування стоматологу доведеться видалити ще більшу кількість стінок зуба.

Також небезпека масивних пломб полягає у збільшенні навантаження на зуб. Як наслідок – поява тріщин, ймовірне пошкодження кореня та видалення зуба.

"Якщо вам пропонують пломбу, розпитайте лікаря. Чому саме пломба? Який ступінь руйнування? Які варіанти кращі у вашому випадку? Пломба, керамічна вкладка чи їхнє поєднання?", — рекомендує фахівець.

Новини

Популярні теми форуму

analytics