Close button

Порошенко позбавився Roshen

Порошенко позбавився Roshen

П'ятий президент, нардеп Петро Порошенко, адвокати якого раніше заявили, що суд виніс рішення про його затримання, переписав свою корпорацію Roshen та інші великі бізнес-активи на старшого сина Олексія, повідомляє УНІАН.

Як відомо, на початку січня суд заарештував усе майно і активи Порошенка, проте кондитерської корпорації в списку немає. Це підтвердив журналістам прокурор ОГП Юрій Бєлкін.

За оцінками Forbes Україна, саме Roshen можна вважати найціннішим активом колишнього президента. Редакція видання оцінила корпорацію у понад $1,1 мільярда. Разом з нею статки Порошенка становлять близько $1,6 мільярда, каже заступник головного редактора Forbes Україна Володимир Ланда.

Окрім Roshen, на Олексія Порошенка переписали близько 50 компаній. Значна їх частина прямо пов'язана з кондитерською корпорацією. Серед переписаного на Порошенка-молодшого також є й аграрний бізнес, стверджують журналісти.

За словами Володимира Ланди, Порошенко-молодший, ймовірно, є номінальним власником переписаних на нього активів, реально контролювати їх може його батько.

"Чому де-юре акціонером є Олексій Порошенко? Ми розуміємо, що в 2019 році відбулися президентські вибори. Ризики для бізнесу Петра Порошенка зросли. Він оперативно вжив заходів для того, щоб ці ризики мінімізувати і, як ми бачимо з останніх подій, це були заходи, які дійсно мінімізували такі ризики і фактично вивели це майно з-під майбутнього арешту, який стався через два роки", - каже він.

Прес-служба Петра Порошенка в коментарі журналістам заявила, що його старший син у 2019 році припинив політичну кар'єру. Після цього "за рішенням трастового керуючого йому було надано усіх прав та повноважень кінцевого бенефіціарного власника "сліпого" трасту". У екс-президента переконують, що таке рішення пов'язано виключно з припиненням політичної діяльності Порошенка-молодшого та "подальшим забезпеченням відділення політичної діяльності Петра Порошенка від бізнесу".

Також у розслідуванні йдеться, що Петро Порошенко нині володіє близько десятьма компаніями, які не можна назвати успішними. Деякі з них навіть були збитковими, частина взагалі не подавали фінансові звіти.

Новини

Популярні теми форуму

analytics