Close button

Радник мера: окупанти планують повністю закрити Маріуполь

Радник мера: окупанти планують повністю закрити Маріуполь
Фото: Telegram

Російські окупанти в Маріуполі мають намір з 18 квітня закрити місто на в'їзд та виїзд, щоб провести фільтрацію 100% чоловіків, що залишилися в місті, повідомляє Новое время.

Про це повідомив в Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"По місту окупанти повідомляють, що з понеділка планується остаточне закриття не тільки міста на в'їзд/ виїзд для всіх, але й буде діяти заборона на переміщення по районах на тиждень. В цей час буде проведено фільтрацію 100 відсотків чоловіків, що залишились в місті. Для того їх буде переміщено в Новоазовськ", — йдеться в повідомленні.

Зазначено, що частину людей планують мобілізувати до російського окупаційного корпусу, частину через примус відправити на розчистку завалів, а інших ізолювати.

"З огляду на всі фактори, окупанти збираються залишити в місті виключно жінок та чоловіків для обслуговування потреб. Ми пов’язуємо це з неможливістю утримувати в місті цивільне населення навіть в мінімально придатних для життях умовах", — припускає радник мера.

За його словами, процедура фільтрації вже набрала максимальних обертів.

"В фільтраційних таборах та пунктах усіх чоловіків після стандартних фільтраційних знущань (допит, перевірка гаджетів, огляд тіла) розділяють з іншими і проводять окремі допити, включаючи інсценування розстрілу. Загалом можна говорити про те, що від 5 до 10 відсотків не проходить фільтрацію і після цього вивозяться в Докучаєвськ та Донецьк. Подальша доля цих людей наразі не відома", — пише Андрющенко.

Він також повідомив, що бойові дії у Маріуполі набирають люті — окупанти кидають все на штурм міста.

Як вважає радник, поява бомбардувальників ТУ говорить про наміри росіян штурмувати завод Азовсталь та порт після використання авіабомб великої потужності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics