Close button

Денисова: закриття гумкоридорів змушує людей повертатися до Маріуполя

Денисова: закриття гумкоридорів змушує людей повертатися до Маріуполя
Фото: Facebook

Через закриття гуманітарних коридорів багато очікуваних евакуацій повертаються до Маріуполя, водночас місту загрожує масштабна епідемія, повідомляє Укрінформ.

Про це уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова повідомила у телеграмі.

«Через закриття гуманітарних коридорів багато людей, які чекали евакуації на околицях міста, почали повертатися жити в Маріуполь», - зазначила Денисова.

Водночас вона наголосила, що місту загрожує масштабна епідемія. За її словами, інфекційна катастрофа в заблокованому Маріуполі може статися через нестачу води, пошкоджені каналізаційні системи та велику кількість тіл під завалами будинків.

«За прогнозами місцевої влади, лише через епідемії до кінця року в місті можуть загинути близько 10 тисяч людей», - наголосила вона.

Омбудсмен нагадала, що згідно зі статтею 56 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, окупаційна держава зобов'язана забезпечити та підтримувати на захопленій території умови, задовільні з точки зору охорони здоров'я та санітарії, вживати профілактичних та заходів запобігання поширенню інфекційних захворювань та епідемій.

Денисова звертається до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну врахувати ці факти порушень прав людини в Україні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics