Close button

Кличко: арку Дружби народів у Києві перейменували

Кличко: арку Дружби народів у Києві перейменували
Фото: КМДА

Київська міська рада перейменувала арку Дружби народів у центрі столиці. Наразі це буде Арка Свободи українського народу, повідомляє РБК-Україна.

Про це повідомляє Telegram мера Віталія Кличка.

"Сьогодні Київрада ухвалила рішення про декомунізацію назви арки Дружби народів. Тепер це – Арка Свободи українського народу", – зазначив Кличко.

Крім того, депутати схвалили перелік понад 40 пам'ятників та пам'ятних знаків, які приберуть із вулиць та задній та передадуть до музею тоталітаризму.

"Щодо перейменувань, це – резонансна тема. Ми почули і думки, і побажання киян, і критику. Тому, щоб не приймати поспішні рішення, залучаємо спеціалістів інститутів академії наук України, інституту національної пам'яті та інших установ для завершення процесу найменувань ", - додав Кличко.

Також повідомляється, що рейтингове голосування щодо перейменування столичних об'єктів продовжено до 19 червня. Воно проводиться у мобільному додатку "Київ цифровий".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в районі арки демонтують бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в 1982 році "на знак возз'єднання України з Росією".

Новини

Популярні теми форуму

analytics