Close button

У Стамбулі перевірили перше судно, яке прямує "зерновим коридором" в Україну

Представники Спільного координаційного центру в Стамбулі перевірили перше судно, яке прямує до українського порту для завантаження зерном, повідомляє Економічна правда.

Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини в Twitter.

Першим судном, яке пройде зерновим коридором на напрямку України став суховантаж Fulmar S під прапором Барбадосу.

Зазначається, що воно буде завантажуватися продовольством у порту Чорноморськ.

У рамках реалізації ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів "Одеса" та "Чорноморськ" вийшов перший караван з українським продовольством.

Напередодні повідомлялось, що у пʼятницю, 5 серпня, ще три судна відправляться з українських чорноморських портів для вивезення продовольчих вантажів, зокрема зерна.

Представники України, Туреччини, ООН та Росії у Спільному координаційному центрі завершили інспекцію першого судна із зерном, що вийшло з України 1 серпня. Після огляду судно повинне доставити вантаж із 26 тисячами тонн кукурудзи до порту Триполі у Лівані.

1 серпня вранці міністр інфраструктури України повідомив, що з Одеси відчалило судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис. тонн української кукурудзи. Це вперше від початку повномасштабного російського вторгнення зерновоз вирушив з одеського порту.

Це стало можливо завдяки досягнутим у Стамбулі домовленостям за посередництва Туреччини і ООН.

Новини

Популярні теми форуму

analytics