Close button

Ізраїль назвав терміни операції "Світанок" у секторі Газа

Ізраїль назвав терміни операції "Світанок" у секторі Газа

Станом на 10.00 суботи, 6 серпня, Армія оборони Ізраїлю продовжує атакувати об'єкти, що належать "Ісламському джихаду" в рамках операції "Світанок", пише Наталія Гурковська, РБК-Україна.

Про це йдеться в заяві Міноборони Ізраїлю.

Голова пресслужби Армії оборони Ізраїлю Ран Кохав заявив, що антитерористична операція "Світанок", спрямована проти "Ісламського джихаду", триватиме щонайменше тиждень. При цьому вона може бути продовжена або згорнута раніше.

Жодних переговорів з "Ісламським джихадом" про припинення вогню не ведеться.

За даними Армії оборони Ізраїлю, з початку антитерористичної операції "Світанок" по об'єктах "Ісламського джихаду" в секторі Гази завдано не менше 30 ударів, внаслідок яких знищено близько 40 цілей, у тому числі 5 пускових ракетних установок, 6 підприємств по виробництву озброєння, два або три склади зі зброєю та 6 спостережних пунктів.

5 серпня ЦАХАЛ оголосив про початок операції "Світанок", яка спрямована проти палестинських радикальних угрупувань, що діють у секторі Гази.

За словами прем’єр-міністра Ізраїлю Яіра Лапіда, "метою цієї операції є усунення конкретної загрози громадянам Ізраїлю та цивільним особам, які проживають поруч із сектором Газа".

Новини

Популярні теми форуму

analytics