Перейти до вмісту

Bohdan

Форумчанин
  • Публікації

    18
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Bohdan


  1. случайно отправилось, да ладно

     

    после всех предложений МВФ у меня только один вопрос, кто будет оплачивать настолько дорогую коммуналку?

    народ уже сегодня плохо платит или не платит вообще, а если еще вверх?

     

    В Києві місцева влада дає чіткий сигнал = хто не платить - може залишитись без квартири ..

    в пенсіонерів і малозахищених = субсидії (фактично знижка до 90%) , а решта буде потихеньку платити ..  ніде просто не дінешся ))

    • Подобається 2
    • Не подобається 1

  2. Написал запрос в поддержку PayPal с просьбой объяснить отсутствие гривны. Ждем ответа.

     

    можете не писати - ситуація така ж і на амазоні...

    "currency converter is disabled"..why? 

     

    дослівно-скорочено: популярні валюти можуть бути внесені до конвертера і ви зможете платити без конвертації та без додаткових комісій.

     

    це речення підтверджує 2 речі:

    1) гривня вже "не популярна"

    2) амазон стверджує, да і так було завжди що оплати по рахунках, виставлених в гривнях мають проходити без комісій а приватбанк останній раз просто на...бав і написав казку про подвійну конвертацію

    • Подобається 2

  3. Конечно соглашусь. Просто Вы не верите, что долги могут пересчитать 10:1, а депозиты, да и вообще денежные средства например 100:1.

    Почитайте ЭТУ ветку за февраль 2014. Вы узнаете много интересного, вроде категоричных заявлений: "Курса 10 не может быть в принципе!". Или март 2014 "Экономика не выдержит 12грн.за доллар" и т.д. и т.п.

     

    Ну на рахунок категоричних заяв це просто заяви. Що зараз про те що економіка не виживе при 16 (хоча ця цифра багатьом підходила навіть коли був курс і 12). Особливо експортерам, зерна чи СГ продукції наприклад.

    На рахунок чи вірю я , що борги можуть по 10:1 перевести а депо по 100:1 - я вірю що в Україні зробити можна ВСЕ, але в цьому немає ніякого змісту. Легше просто провести деномінацію. Але і в ці часи вона беззмістовна.

     

    ну, эта...Беларусь ж. Там так лихо быстро на 51% за день, а потом до 200% почти догнали.

    Так себе пример для подражания, но вот пост-советское пространство при долгах и диких ломках в поисках себя имело такие случаи.

     

    Навіть такйи сценарій є більш реальним для України ніж борги по 10 а депо по 100..

     

    Риски закладывают исходя из реального положения дел, а не просто от балды.

     

    +1, сьогодні "дасться чути"

    • Подобається 1

  4. Ну не хотите "бородатую историю"-давайте почитаем "новітню".

    "Проводя денежную реформу, государство не ставило целью обмануть какую-то категорию населения, скажем путем конфискации части средств или каких-то ограничений" - Председатель НБУ В.Ющенко. Пресс-конференция 27 августа 1996 года.

    В данном случае обошлось. И то, что в 1996 народ не "обули" даже преподнесли как заслугу.

     

    погодьтесь , і станом на 1996 населення не мало боргів перед банками ... мав БАНК борги перед населенням (в 99% випадків)


  5. позвольте рассказать вам одну поучительную историю

    донецк долгое время находится в изоляции: запрещена работа банков, банкоматов, терминалов, ограничен выезд, ограничено движение транспорта и товаров, блокируется работа предприятий, другие принудительно выводятся из области, зарплаты и соц. выплаты тоже блокируются. Казалось бы, экономический крах и вот вот начнется голод.

     

    А теперь сама история: осенью сеть магазинов бытовой техники Комфи (бывшая БЫтТехника) объявила скидки до 50% на весь товар (доллар был по 16, а тут скидки от 10 до 50). "голодающий город" вымел подчистую всю технику - от клавиатур до кофеварок за 19 тыс грн и телевизоров по 30 тыс грн за два дня! Два дня и полки магазинов были пусты! Очереди выходили на улицу и людей впускали группками, т.к. магазин был переполнен покупателями. Напоминаю, город полгода был в экономической блокаде, полгода шла война.

     

    А теперь о долларе: если у вас население будет думать, что курс вот вот будет 30 грн за доллар, я вас уверяю, по 26 под чистую выгребут все во всех банках!

     

    Підтримую про долл, але у випадку про комфі - ну по перше восени ще не було такої ж..пи як зараз, по друге - курс був нижчий і були запаси на руках, по третє - в пересічному магазині комфі (ельдорадо) на виставці товару від 1 до 3 млн і на складі в місці максимум ще стільки ж помножене на 3. Для великого міста ,це в переводі на середній чек в 3 тис грн , товару на 500-1000 клієнтів. Помилково вважати що в місті, де по офіц. данних майже 1кк населення (було) добре затарились 500-1000 людей (макс 1%, і то не рахуючи області) і всі мають ресурси.


  6. Как вариант то, что написали Вы. Как вариант - Валютный совет (англ. Currency board), также валютное правление.

     

    А может быть и намного веселее. Чем больше изучаешь историю - тем больше понимаешь, что фантазия как провести денежную реформу не имеет границ. Вот например из румынского опыта: "С 28 по 31 января 1952 года была проведена вторая денежная реформа — обмен денежных знаков на леи образца 1952. Первая тысяча леев обменивалась 100:1, вторая и третья тысячи 200:1, суммы сверх 3000 старых леев 400:1. Наличные денежные средства государственных и кооперативных предприятий и учреждений обменивались 200:1, средства на расчётных счетах 20:1. Сбережения населения в банках и сберегательных кассах пересчитывались: первая тысяча леев 50:1, вторая и третья тысячи 100:1, четвёртая и последующие 200:1. Цены, тарифы и заработная плата пересчитаны 20:1".

     

    Обратите внимание! Наличка менялась по курсу от 100:1 до 400:1, а цены и тарифы пересчитаны 20:1.

    Думаю такой сценарий не исключен и для Украины. Потому что рано или поздно игра в загоны станет бессмысленна и надо будет выдумать что-то новое. Выдумают "новую гривну" и поменяют по-румынски.

     

    Це все з історії, причому доволі бородатої ..

    зараз є купа боргів в населення за квартири-машини-техніку-власні потреби-бізнес .. перерахунок готівки 200:1 чи скільки там потягне за собою і перерахунок боргів. Це нереально. Та і який зміст у цьому? Легше просто оголосити дефолт. Перехід на альтернативну валюту для України неможливий навіть теоретично. Забудьте.

    • Подобається 1

  7. а ведь если таки начнут депозиты переводить, то люди опять побегут снимать их и менять-менять-менять..И опять вверх((

     

    зачароване коло постійно .. просочується інформація про щось - шефи даної установи відхрещуються від такої інформації - через кілька днів виявляється що інформація була вірною а шефи більше її не коментують.

     

    і з депо буде так само. якщо мулька про націоналізацію депів з"явилась - то і зявилась вона не просто так . в КРАЩОМУ разі - хтось просто ідею кабміну підкинув .. але сумнівів вже нема що ідея матеріалізується. 

     

    просто в ГІРШОМУ разі це буде дуже скоро .. 

    • Подобається 1

  8. В ближайшие 5 дней посидим на локальных низах 24-25 грн за 1$ с вероятностью кратковременной коррекции до 23.

    Оговорка лишь одна: если не начнется активная фаза войны.

     

    Если честно, не понимаю людей, которые говорят о 30 уже на этой неделе.

     

    не розумієте людей, які говорять про 30?

    ну от Вам приклад: в п'ятницю, коли курс підскочив до 24-26 (дивлячись на які дані опиратись) офіційний імпортер (не будемо називати його і категорію товарів яку представляє, але вона є в кожному інтернет-супермаркеті) призупинив відгрузки всім своїм дилерам .. здавалося б а що йому заважає поставити курс "з запасом" і відгружати .. відгрузки доречі призупинено до понеділка, тобто до завтрашнього дня 

    • Подобається 1

  9. Я прогнозов не даю, но полагаю, что курс будет выше цифр, обозначенных Молекулой.

    "Я так думаю" (с) х/ф "Мимино". 

     

    :)) я парочку сторінок назад викладав скрін з пейпала з курсом конвертації "на сьогодні" ..

    прокоментувала його 1 людина...

    а що можете сказати Ви про цей скрін? 

     

    NxoCq4.jpg

    • Подобається 3

  10. Только что по ТСН "1+1" сказали, что доллар будет дешеветь. В качестве аргумента привели аукцион Минфина, мол заявок на продажу больше (суммарно), чем на покупку. Но насколько я помню, наши люди если им по ТВ говорят - станет дешевле - тут же бегут покупать, пока не стало дороже....

     

    Це абсолютна дурниця посилатись на баланс між покупкою і продажем на мінфіні.

    Створіть заявку на покупку 500к у.е. ... і текст новин зміниться))

    єдине що відображає мінфін - середній курс на ринку. не більше того.

    • Подобається 5

  11. Читаю пости всіх користувачів про оцінки валютного ринку та прогнози .. але виникає одна річ, мм .. замкнутий круг, тут всі роблячи оцінки та озвучуючи думки на рахунок майбутнього курсу опираються лише на економічну складову.

    А жаль.

    Курс валют в Україні, ну так вже склалось історично, це 30% економіка та 70% політика (а може 20/80). Причому курс іде в ногу не з економікою а з політикою. Принаймні зараз, в Україні.

    Чому тут ніхто свої прогнози не зв'язує з останніми політичними "бомбами" , наприклад, візит Меркель і компанії в Україну , не запланований доречі, та заяви Пороха про те що питання мов і федералізації він готовий поставити на референдум. Це черговий розкол а відповідно панічні настрої та непрогнозовані процеси, які само собою за 24 години можуть вплинути значно на курс .. і не просто можуть, а і вплинуть.

    Озвучте прогнози на основі таких даних, а не лише економіки

    • Подобається 5
    • Не подобається 1

  12. Згоден. Займаюсь комерцією зі штатами не один рік і не 5 .. Максимальний % який закладали , як тут писали "на ризики" був 3-4%. Більше не закладають.

    Цікаво інше, це доречі, до старої ситуації з приватбанком який вирішив оплати, проведені в гривні, перевести по свому курсу через долл знову у гривні - коли курс був 8,05 через приватбанк і 8,25 через пейпал приватівці чогось не брались комісію повертати.

    А взагалі перед тим як курс з 17 до 25 піднявся пейпал теж ковбасився ..

     

    Даже не знаю как воспринимать...

    По Вашему Палка может заложить до 50% курса в риск ???? = смешно...

    Проверил у себя - всё действительно так.

    Думал завтра к вечеру чуть присядем, но похоже, что получится как раз наоборот... Ведь всегда всё происходит, вопреки всеобщей уверенности ;)

     

    пс: чё то вспомнил, как сразу после этого нового года, польские валютчики в срочном порядке избавлялись от гривны, по любых курсах (неск. дней было очень даже выгодно у них брать бумагу)

    • Подобається 1
×