Перейти до вмісту

Denka

Форумчанин
  • Публікації

    6 674
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    3

Усі публікації користувача Denka

  1. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Періоди ревальвації гривні дуже рідкі, але ніхто не скасовував традиційного (при зростанні, або просто сильних сировинних ринках) - гривнєва інфляція приводить до зростання доларового ВВП. Зараз ситуація повторюється. Якщо з початку року ціни як залізної руди так і зерна падали до початку квітня. То на моменті ціни вже відскочили від мінімумів. Нижче 200 зерно не впаде (бо в Канаді та США стане збитковим його виробництво) так і залізна руда не впади нижче 100 - по тоді вже закриються весь видобуток в Китаї з бідних родовищ.
  2. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Скоріш за все, хто зараз в гривневих ОВДП на відносно стабільному періоді зароблять 6-8% в доларі. А період традиційного осіннього зростання курсу скоріше за все буде атиповим та відтермінованим, бо значну частину потенціалу росту вже реалізовано.
  3. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Насправді я подивився у піврічному розрізі, коли курс долара наче стійко ріс. Так от відсотки по гривневим ОВДП за півроку повністю перекривають зростання курсу долара. Єдине що ні гривнєві ОВДП ні доларовий кеш не дають захисту від доларової інфляції. Захист від інфляції й може 0.5% прибутку за цей період давали лише валютні ОВДП.
  4. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Мені нікуди грести. Співвідношення EUR/USD 83/17% в валютному кошику....
  5. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Погонит ещё ниже только подтвердит неадекватность. А насчёт девальвации ,она будет ,но не управляемая. Цікаво, де сьогодні згубилися бики?
  6. Про те, що олія - біржовий товар, про ціни які були 2 роки томі і зараз нічого не чули?
  7. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    UX він такий. В ньому треба дуже добре розбиратися і без війни))).
  8. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Дефолт розглядається по вже реструктуризованим 2015 року єврооблігаціям, якщо не буде їх повторної реструктуризації. І я так розумію, що в них форс-мажор прописаний. І там дохідність 8-9% - явно не ринкова, бо до реструктуризації були папери під 7-8%, бо тоді ще уряду азарова треба було позичити гроші за будь-яку ціну. Я про те, що власники єврооблігацій дуже добре усвідомлювали всі ризики, коли з 2014 роки тримали акції воюючої країни.
  9. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    От і я дивлюся на всі ці танці +3 відсотки вгору, -2 відсотки вниз. І думаю, а чи не варто ситіти в якомусь пакетні (валюта/гривня) середньотермінових (1-2 роки) ОВДП і не робити багато зайвих рухів.
  10. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    @Mozart в мене, наприклад, 20% від ліквідних активів (кеш, ОВДП, поточні рахунки, депозити) - це акції з індексу UX. Але в мене весь ліквідний пакет - це лише 1/3, бо приблизно 2/3 - це не первинна нерухомість(тобто я не рахую нерухомість, яку використовую для проживання). Чи варто акцентувати на чомусь, що становить 5-7% від активів - ні, не варто. Єдине зауваження, що на інвестиціях в акції в 2015-2017 роках заробив х3 бо знав як це робиться. На гривнєвих депозитах/ОВДП х3 не заробиш ніколи.
  11. Denka

    Так ли всё хреново?

    Хтось географію не вчив і забув про ліси, болота, заболочені пойми річок.
  12. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    В цьому пакеті близько 10 млрд. дол. прямої бюджетної допомоги. Цього більш аніж достатньо, щоб врівноважити бюджет на 2024 рік та на початок 2025 року так як 3 місяці цього року ми вже прожили без бюджетної допомоги США.
  13. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    До питання скільки нам необхідно зовнішнього фінансування. https://news.finance.ua/ua/prem-yer-ministr-ozvuchyv-summu-neobhidnoi-na-cey-rik-dopomohy-dlya-ukrainy Тобто місячна потреба - це десь 3 млрд. доларів на місяць.
  14. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    На мою думку, у випадку затвердження допомоги США буде досить різкий рух курсу донизу приблизно на 1 гривню.
  15. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Кредита чи не кредита - в коротко- та середньотерміновому аспекті щодо курсу валют це нічого не змінює.
  16. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Крім "керованої девальвації" є ще таргетування інфляції - до 5 відсотків. А інфляція зараз пригальмує бо впали світові ціни на продовольство (грошові показники експорту це також знизить). Інше питання, що якщо в США інфляція зараз десь 3.5%, а в нас лют 24/лют 23 - 4.3%, то навіть 2% річної девальвації - це забагато. Якщо підняти ставку - можна взагалі від'ємну інфляцію отримати. Тому ставку підіймати ніхто не буде.
  17. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Справа в тому, що вже немає коротких гривнеєвих ОВДП для інвестування гривні. Є дуже короткі - з погашенням на початку червня. І є до жовтня. До липня-серпня немає нічого.
  18. Denka

    Прогноз курса доллара к гривне

    Завдяки продажу валюти сільгоспвиробниками і більш суттєві експортні надходження через стійку зовнішню морську торгівлю.
  19. Все дуже просто для тих, хто стикався з державними та бюджетними фінансами. Держпідприємство підпадає під достатньо жорстке нормативно-правове регулювання, паперові дибілізми. Акціонерне товариство підпадає під законодаство для корпоративного управління. Укрзалізниця з грудня 2015 року АТ. Якісь частки акціонерного капіталу комусь продали?
  20. Мова не йде про ворогів. Мова йде про злочини за порушення податкового кодексу. Ті хто порущує в особливо виликих розмірах - вже кримінальні злочинці за ККУ.
  21. Якщо навіть дивитися з досить егоїстичних позицій, то військова служба - це захист свого майна та бізнесу. Тільки при цьому одразу виникає відраза до тих "бізнесменів", які нічого не волонтерять та як можуть ухияються як від податків, працюючи за чорнну готівку, так і від тцк. Виходить ти ризикуєш життям та здоров'ям, живеш в умовах схожих на утримання худоби, а деякі інші - посилено заробляють бабло і не хочуть платити за захист.
×